Nu på fredagseftermiddagen arrangeras klimatstrejken Fridays for future i centrala Göteborg. Det väntas delta upp till 10 000 personer och strejken pågår mellan kl 14.30 – 18.30.

Friday for future startades av den välkända klimataktivisten Greta Thunberg och syftet är att ställa krav på klimatåtgärder. Det är inte bara i Göteborg den här strejken äger rum. Miljontals samlas i hela världen för att demonstrera.

Demonstranterna kommer att samlas vid Bältespännarparken och därefter tåga genom Avenyn, Östra Hamngatan, Norra Hamngatan för att komma fram till Gustaf Adolfs torg.

De aktuella gatorna kommer stängas för bil- och lokaltrafik under strejken vilket kan bidra till trafikkaos. Black Friday sammanfaller också under dagen vilket troligtvis kommer förvärra trafikkaoset. Det kommer därför vara väldigt trångt i centrala stan under fredagseftermiddagen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *